Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 52
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2660
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 338
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 217
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 52
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2660
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 338
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 217
Składniki
mięso rozbic tłuczkiem na cienkie plastry,posypac solą,pieprzem i majerankiem,odstawic na 20 minut
cebule ,chleb i ogórki pokroic na 8 kawałków
każdy plaster mięsa posmarowac musztardą,położyc po plasterku boczku,po kawałku chleba,ogórka i cebuli
tak przygotowane mięso zzwijac w rulony,spiąc wykałaczką
mięso otoczyc w mące i zrumienic na gorącym oleju
zrazy włozyć do garnka ,podlac wodą,dodać kostki i przyprawy
na pozostałym na patelni tłuszczu podsmazyć cebulę i pokrojone pieczarki
marchew pokroić w plasterki i dodac do garnka,dusic do miekkości,do miesa dodac smietanę i odrobinę maggi na koniec dodać natkę
podawac z ziemniakami i zasmazanymi buraczkami lub z surówką z czerwonej kapusty