Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zrazy z serem bałkańskim i oliwkami"
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 523
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 187
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 126
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15188
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 53
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 523
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 187
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 126
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15188
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 53
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 96
Składniki
ok. 60 minut • Porcja 510 kcal • Koszt porcji ok. 4,60 zł • Przepis dla 4 osób
Mięso umyj, osusz i pokrój na osiem plastrów jednakowej grubości. Rozbij je przez folię na jak najcieńsze płaty.
Por sparz wrzątkiem i pooddzielaj liście.
Mięso oprósz solą i pieprzem. Liście pora pokrój na taką długość, żeby wyłożyć nimi całą powierzchnię plastrów mięsa. Na nie wyłóż pokruszony ser bałkański, a na środku rozłóż po kilka oliwek. Zwiń ciasno mięso i zepnij wykałaczkami lub obwiąż nicią spożywczą.
Piecz roladki podlane wodą w 180°C, aż będą miękkie.
Pokrojone pomidory podduś na łyżce oliwy, dodaj pokrojone w plasterki oliwki i sos z pieczenia. Dołóż roladki. Dopraw do smaku solą, pieprzem i duś na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Pod koniec włóż do brytfanki listki bazylii i wlej kilka kropli octu balsamicznego.Źródło: Kobieta i życie