Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zrazy z nadzieniem"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj, następnie zeszklij na maśle. Dodaj oczyszczone, umyte i pokrojone na małe kawałeczki papryki. Duś, aż warzywa się przyrumienią.
Mięso umyj, osusz i rozbij tłuczkiem na kotleciki. Od razu każdy kawałek natrzyj olejem, oprósz przyprawą do mięsa wołowego i posmaruj koncentratem. Na każdym plastrze ułóż porcję duszonych warzyw.
Zrazy ciasno zwiń z warzywami i zepnij wykałaczkami. Gotowe roladki obtocz w mące. Pozostały olej rozgrzej i obsmaż na nim roladki ze wszystkich stron. Dodaj bulion i duś razem pod przykryciem, na małym ogniu.
Pozostałe warzywa i resztę koncentratu wymieszaj ze śmietaną. Przełóż do potrawy, gdy wołowina będzie miękka. Podawaj z sypkim ryżem.Źródło: Na żywo