Zrazy z mozzarellą w młodej kapuście

Zrazy z mozzarellą w młodej kapuście
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Pyszne zrazy z mięsa wieprzowego z dodatkiem mozzarelli, która sprawia, że mięso jest soczyste, podane w młodej kapuście.

Składniki

  • 1 kg schabu
  • 2 kulki mozzarelli
  • Mąka do panierki
  • Olej do smażenia
  • 1 główka młodej kapusty
  • 10 dag boczku wędzonego
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • ½ łyżeczki cukru
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i rozbijamy. Następnie doprawiamy pieprzem oraz solą i układamy po plasterku sera mozzarelli. Mięso zwijamy w roladki, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzany oleju.

  2. 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojona kapustę oraz obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchew. Podlewamy wodą.

  3. 3. Boczek kroimy w drobną kostkę przesmażamy i łączymy z kapustą.

  4. 4. Pod koniec gotowania doprawiamy octem, Vegetą, pieprzem oraz cukrem i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotujemy i wykładamy na zrazy.
    5. Danie gotowe.
    6. Smacznego.

Komentarze do przepisu (4)

SprytnaChochla 10 maja
Pycha!
Nevermore 10 maja
Pyszne jedzonko :) U nas też ostatnio rządzi młoda kapusta, ostatnio była zasmażana do obiadu.
fafiatko 12 maja
Pysznosci!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kg schabu
  • 2 kulki mozzarelli
  • Mąka do panierki
  • Olej do smażenia
  • 1 główka młodej kapusty
  • 10 dag boczku wędzonego
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • ½ łyżeczki cukru
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • Sól
  • Pieprz
Składniki