Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zrazy z karkówki z piklami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Składniki
Karkówkę umyj, osusz. Pokrój na plastry grubości ok. półtora cm. Każdy lekko rozbij przez folię spożywczą. Z jednej strony plastry natrzyj solą i pieprzem, cienko posmaruj musztardą.
Cebulę obierz, pokrój w piórka. Paprykę i ogórki pokrój w paski. 10 dag grzybów oczyść, drobno pokrój. Marchewkę oczyść, pokrój w słupki. Na każdym plastrze mięsa ułóż wszystkie warzywa i pokrojone grzyby. Ciasno zwiń, zepnij wykałaczkami. Obtocz w mące.
Olej rozgrzej na patelni, obsmaż zrazy z każdej strony (ok. 15 minut). Przełóż do rękawa do pieczenia, dodaj listki laurowe, wlej tłuszcz ze smażenia. Rękaw zamknij. Ułóż w formie, piecz 30 minut w 180°C.
Powstały sos zlej do rondelka. Resztę grzybów pokrój, włóż do sosu, ew. podlej wodą. Duś 20 min. Przypraw, podaj ze zrazami.
Czas przygotowania 80 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie