Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zrazy z karkówki z pieczarkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Papryki osącz, pokrój w paski. Cebule obierz, pokrój w piórka. Ogórki kiszone pokrój w paski. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż paprykę, cebulę i ogórki.
Karkówkę umyj, osusz, pokrój na cienkie plastry. Lekko rozbij. Przypraw z obydwu stron solą i pieprzem. Z jednej strony pos maruj musztardą, ułóż farsz. Zwiń, zepnij wykałaczkami.
Pieczarki obierz, pokrój na plastry. Jajko roztrzep. Zrazy obtocz w mące i panieruj w roztrzepanym jajku. Olej rozgrzej w rondlu, ułóż zrazy, obłóż pieczarkami.
Duś ok. 40 minut, odwracając zrazy i polewając powstałym sosem.
<strong>Przepis przysłała Monika Gorowa ze Świebodzina.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie