Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zrazy z karkówki"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2155
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 988
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2155
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 988
Składniki
Mięso kroję w plastry i rozbijam. Oprószam je solą, pieprzem i majerankiem.
Cebule obieram, kroję w piórka. Połowę cebuli szklę na patelni i mieszam z żurawiną. Nakładam podsmażoną cebulę na plastry mięsa, zwijam je i każdy spinam wykałaczką.
Zrazy oprószam mąką i obsmażam na patelni z pozostałą cebulą. Przekładam wszystko do garnka, wlewam 1/2 szklanki wody, doprowadzam do wrzenia. Zmniejszam ogień, dodaję bulionetkę i duszę mięso, aż będzie miękkie.Źródło: Kobieta i życie