Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zrazy wołowe zawijane z cukinią"
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 33
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 289
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 118
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 33
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 289
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 118
Składniki
Wołowinę opłucz, wytrzyj, potnij na 4 plastry. Rozbij je na cienkie płaty. Cukinię umyj. Odetnij końce, resztę potnij w cienkie plasterki. Włóż je na chwilę do wrzącej wody. Wyjmij i przestudź, polewając wodą. Osusz.
Mięso posyp pieprzem, posmaruj musztardą. Na płatach wołowiny rozłóż plasterki boczku oraz cukinii. Każdy ciasno zwiń, zepnij wykałaczkami lub obwiąż mocną nitką. Roladki obtocz w mące.
Rozgrzej olej. Włóż roladki, zrumień je. Podlej bulionem. Zredukuj płomień, duś 40 min. Kiedy mięso będzie miękkie, przypraw je solą, przełóż do brytfanki.
Posyp serem. Zapiekaj ok. 10 min w temp. 180 st. Podawaj np. z piure ziemniaczanym.
<strong>Jedna porcja zawiera 390 kcal.</strong>Źródło: Tina