Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zrazy wołowe z ogórkiem"
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 804
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 804
Składniki
Mięso umyj, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Każdy plaster posyp pieprzem, posmaruj musztardą. Połóż na nim krążki cebuli, kawałki ogórka i plasterek boczku. Całość mocno zwiń.
Każdą roladkę zepnij wykałaczkami. Na patelni rozgrzej masło klarowane. Zrazy obtocz mąką i podsmaż. Przełóż do garnka z drobno posiekaną cebulą, grzybami i czosnkiem. Zalej wodą i gotuj 2 godziny. Posól.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień