Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zrazy wołowe z brokułami i grzybami"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 284
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 284
Składniki
Mięso umyj, pokrój na plastry, rozbij. Plastry posyp pieprzem, posmaruj łyżką musztardy, połóż kilka krążków cebuli, kawałek ogórka i plasterek boczku. Mocno zwiń. Zawiąż nitką.
Na patelni rozgrzej masło klarowane. Podsmażaj zrazy obtoczone w mące. Przełóż do garnka z drobno posiekaną cebulą, grzybami i czosnkiem. Zalej wodą i duś około 2 godziny.
Posól pod koniec gotowania. Podawaj z brokułami, ziemniakami i marchewką.
CZAS: około 3 godzinŹródło: Dobry Tydzień