Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zrazy wołowe w sosie"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle. Dodaj pokrojoną w kostkę zieloną i czerwoną paprykę. Duś warzywa kilka minut.
Mięso rozbij tłuczkiem, natrzyj olejem, oprósz przyprawą i posmaruj koncentratem pomidorowym. Na każdym plastrze ułóż porcję duszonych warzyw.
Zwiniętą wołowinę zepnij wykałaczkami, obtocz w mące i obsmaż na rozgrzanym oleju. Po chwili dolej bulion wymieszany z resztą koncentratu i ze śmietaną.
Dołóż pozostałe warzywa i duś całość do miękkości mięsa.
Czas: 70 min. 1 porcja = 380 kcalŹródło: Kurier TV