Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zrazy wołowe na winie"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1039
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1227
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12567
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1039
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1227
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12567
Składniki
Boczek oraz oczyszczone grzyby potnij w słupki. Mięso opłucz, osusz. Pokrój w poprzek włókien na plastry. Każdy lekko rozbij, oprósz pieprzem, posmaruj musztardą. Rozłóż boczek i część grzybów. Zwiń.
Roladki obwiąż bawełnianą nitką. Zrazy obtocz w mące, obsmaż na 3 łyżkach rozgrzanego oleju.
Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij w garnku na pozostałym oleju. Dodaj zrazy i resztę grzybów. Zalej gorącym bulionem i winem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i duś pod przykryciem ok. 95 min.
W miarę potrzeby, dolej trochę gorącej wody (a jeszcze lepiej bulionu). Pod koniec duszenia przypraw solą oraz pieprzem. Sos zagęść zasmażką błyskawiczną. Posyp natką i szczypiorkiem.Źródło: Tina