Zrazy wołowe

Zrazy wołowe
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Goblinek
Bardzo dobre.

Składniki

  • 60 dag miękkiej wołowiny (ja użyłam polędwicy wołowej)
  • 8 plasterków wędzonego boczku
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1 łyżka musztardy
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
  • wykałaczki

Przygotowanie

  1. Wołowinę podziej na plastry, rozbij je, posmaruj każdy z jednej strony musztardą, przykryj plastrem boczku. Na każdym plastrze ułóż po kawałku ogórka konserwowego. Zwiń roladki, zepnij je wykałaczką i obsmaż na oleju. Podlej wodą, dodaj przyprawy i duś 40 min.

Komentarze do przepisu (5)

Zofia5 08 czerwca 2010
ale mi nowość, każdy zna ten przepis!
oliwia_winna 08 czerwca 2010
Goblinku; to co jest na tym zdjęciu nie wygląda zbyt apetycznie.
Agunkaa 08 czerwca 2010
Kobieto zainspiruj sie czyms.....bo te dania wygladaja jak bys musiala,a nie mogla.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 60 dag miękkiej wołowiny (ja użyłam polędwicy wołowej)
  • 8 plasterków wędzonego boczku
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1 łyżka musztardy
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
  • wykałaczki
Składniki