Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zrazy wieprzowe z warzywami"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 215
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 215
Składniki
Kotlety umyj, osusz, cienko rozbij. Posyp solą i pieprzem. Marchewkę oczyść, pokrój w drobne słupki. Por oczyść, pokrój na cienkie plasterki.
Na każdym kotlecie ułóż kilka słupków marchewki, kilka krążków pora i cząstkę pomarańczy. Ciasno zwiń, formując rulonik lub krokiecik (wszystko zależy od tego, jaki kształt mają kotlety).
Olej rozgrzej na patelni, obsmaż zraziki ze wszystkich stron na złoty kolor. Piekarnik rozgrzej do temp. 170°C. Zraziki włóż do naczynia żaroodpornego, posyp ziołami prowansalskimi, wlej 1/4 szklanki wody. Przykryj.
Piecz 30 minut. Pokrywę zdejmij, piecz jeszcze 20 minut.
<strong>Przepis przysłała Aleksandra Skarzyńska z Lubawy.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie