Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zrazy w ciemnym i pysznym sosie myśliwskim Zrazy wychodzą soczyste oraz mięciutkie!!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 212
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 212
Składniki
Grzyby namoczyć w wodzie na ok 15-20 minut Cebulę pokroić w piórka a ogórki wzdłuż na ćwiartki. Mięso pokroić jak na kotlety i dobrze rozbić z dwóch stron. Każdego kotleta doprawić solą oraz pieprzem ale tylko z jednej strony, drugą stronę posmarować musztardą. Na brzegu ułożyć po 2-3 ćwiartki ogórka oraz cebulę, zwinąć w rulon a w razie konieczności spiąć wykałaczkami. Zrazów nie panierujemy tylko bezpośrednio wkładamy na rozgrzany olej i smażymy z dwóch stron na brązowy kolor. Dzięki temu sos wyjdzie aromatyczny i ciemny. Pod koniec smażenia wrzucić resztę cebuli, która nam został, zalać wodą oraz dodać wymoczone grzyby. Zrazy dusić do miękkości ,ja swoje dusiłam ok 45 minut. Gdy zrazy są już miękkie sos zaciągnąć mąką oraz doprawić swoimi ulubionymi przyprawami. Jeśli nie macie grzybów lub ich nie lubicie do sosu można dać musztardę i też będzie bardzo smaczny. Smacznego!!