Zrazy w pysznym sosie musztardowym

Zrazy w pysznym sosie musztardowym
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
Roladki ze schabu w aromatycznym, pieczarkowym sosie. Można podawać np. z kluskami śląskimi.

Składniki

  • 1 kg schabu
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • Kilka plastrów boczku wędzonego
  • 5 ogórków kiszonych
  • ½ kg pieczarek
  • Musztarda francuska
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • ½ szklanki śmietany 18 %
  • Mąka pszenna do obtoczenia

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
    2. Na każdy kawałek mięsa, kładziemy, bo plasterku boczku oraz po jednej części ogórka przekrojonego wzdłuż na cztery kawałki.

  2. 3. Zawijamy roladki, obtaczamy w mące pszennej.

  3. 4. Smażymy na rozgrzanym oleju.

  4. 5. Na drugiej patelni, prużymy na rozgrzanym oleju pokrojone pieczarki.
    6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  5. 7. Do naczynia przekładamy musztardy.
    8. Wlewamy sos sojowy oraz śmietanę, dokładnie mieszamy.

  6. 9. Łączy z grzybami, chwilę gotujemy.

  7. 10. Sosem wraz grzybami polewamy roladki.

  8. 11. Danie gotowe.
    12. Smacznego.

Komentarze do przepisu (2)

slodkisentyment 30 sierpnia 2019
Kusząco to wygląda :)
Pieprzyczfantazja 04 września 2019
delicja!
Składniki
  • 1 kg schabu
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • Kilka plastrów boczku wędzonego
  • 5 ogórków kiszonych
  • ½ kg pieczarek
  • Musztarda francuska
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • ½ szklanki śmietany 18 %
  • Mąka pszenna do obtoczenia
Składniki