Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3146
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 250
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3146
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 250
Składniki
Mięso obrać z błon (ew. wykroić kości), opłukać, osuszyć, rozbić lekko wałkiem (nie używać tłuczka!). Opruszyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Ogórki kiszone przekroić wzdłuż na połówki. Położyć na mięsie, na stronie posmarowanej musztardą i ciasno zwinąć, spiąć wykałaczkami lub szpikulcami do zrazów. Na patelnię wlać oliwę, na zimną wsypać pokrojoną w talarki cebulę - podsmażyć. Odsunąć na bok cebulę i na gorącym tłuszczu obsmażyć zrazy. Można opruszyć roztartym w palcach tymiankiem. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i zalać ciemneym piwem tak, by całe mięso było przykryte. Wstawić do nagrzanego do 175 st. piekarnika i zapiekać ok. 45 min. Przygotować "zaklepkę" z mąki i wody - wlać, zagotować. Można podawać z pyzami, kopytkami lub pieczywem.