Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zrazy po małopolsku"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój na 4 plastry. Każdy lekko rozbij, oprósz solą i pieprzem, posmaruj topionym serkiem. Kapustę opłucz na sicie, drobno poszatkuj, wrzuć na kilka minut na patelnię na rozgrzaną łyżkę oleju i podduś.
Następnie połowę kapusty ułóż na mięsie od strony posmarowanej serem wraz z podłużnym kawałkiem ogórka i jabłka, zwiń w roladki i zepnij wykałaczką lub obwiąż nicią.
Roladki obsmaż na 2 łyżkach oleju, podlej je szklanką wody i duś 1,5 godziny. Cebulę posiekaj, zeszklij na pozostałym oleju. Oprósz solą, mąką, papryką oraz pieprzem. Dodaj resztę kapusty, podlej bulionem i duś jeszcze 15 minut.Źródło: Świat kobiety