Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smakują wybornie.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1043
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1259
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12673
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1043
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1259
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12673
Składniki
Wykonanie zrazów: Masę mięsną wykonać tak jak na kotlety mielone. Wykonanie nadzienia: Wszystkie składniki razem połączyć Wykonanie zrazów: Masę mięsną podzielić na 5 części, każdą część rozpłaszczyć na dłoni, nadziać chrzanem i uformować zrazy. Następnie panierować w bułce tartej, obsmażyć na patelni ze wszystkich stron, przełożyć do rondla, do tłuszczu ze smażenia dodać mąkę, lekko zarumienić, wymieszać ze śmietaną i wodą, zagotować, doprawić do smaku solą i papryką mieloną. Zrazy zalać przygotowanym sosem, zagotować i zdjąć z ognia tak aby się nie rozpadły. Podawać z makaronem lub ziemniakami.