Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zrazy drobiowe z serem i żurawiną"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3156
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 264
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3156
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 264
Składniki
Filety z piersi kurczaka umyj, osusz, pokrój na cienkie plastry. Przypraw solą i pieprzem. Pieczarki obierz, pokrój w plastry, podduś w rondlu na łyżce oliwy. Przypraw solą i pieprzem. Żółty ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Na plastrach mięsa ułóż po łyżce startego sera, łyżeczce żurawiny i 2-3 plasterki pieczarek. Zwiń. Zrazy zepnij wykałaczkami. Podsmaż z każdej strony na reszcie oliwy. Włóż do rondla z resztą pieczarek, duś ok. 15 min.
<strong>Przepis przysłała Kamila Sadowska ze Szczecina.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie