Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne zrazy do obiadu.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 256
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 256
Składniki
Wykonanie: Mięso dokładnie zmielić, dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, jajko, przyprawy do smaku i w razie potrzeby aby zagęścić mięso dodać trochę bułki tartej. Masę dokładnie wymieszać i odstawić w chłodne miejsce.Pieczarki oczyścić, drobno posiekać razem z cebulą. Następnie przysmażyć na maśle, odparować, doprawić do smaku i odstawić.Przygotowane mięso układać kawałkami na dłoni, kłaść łyżeczką farsz pieczarkowy i formować zrazy.Obtaczać w bułce tartej i usmażyć na oleju z obu stron na złoto.