Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy wiedzieliście, że tradycyjne zrazy to jedno z ulubionych dań Zenka Martyniuka? Gwiazdor disco polo bardzo lubi się nimi zajadać, a najbardziej smakują mu te, przygotowane przez jego żonę. Zapiszcie sobie przepis na zrazy Danuty Martyniuk i sami przekonajcie się, co tak bardzo zachwyciło piosenkarza.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 106
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 106
Składniki
Przygotuj grzyby. Najpierw opłucz je, zalej zimną wodą i ugotuj do miękkości. Pokrój drobno. Ogórki kiszone odsącz i pokrój na drobniejsze kawałki. Mięso umyj, pokrój w plastry, a następnie rozbij tłuczkiem na cieńsze kawałki. Z każdej strony posól i popieprz, a następnie dopraw papryką słodką w proszku.
Teraz każdy kawałek po jednej stronie posmaruj musztardą. Ułóż na niej plasterek boczku wędzonego, łyżeczkę grzybków, a także kawałek ogórka kiszonego. Zawiń mięso ciasno. Posyp każdą roladę mąką pszenną. Odstaw na chwilę. Cebulę obierz i posiekaj drobno. To samo zrób z czosnkiem.
Na patelni rozgrzej masło klarowane, a następnie zeszklij cebulę z czosnkiem. Dodaj po chwili kawałki mięsa. Obsmaż z dwóch stron na sporym ogniu. Teraz podlej mięso wodą, wrzuć ziele angielskie i liście laurowe. Duś pod przykrywką około pół godziny.