Zrazy

Zrazy
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Trochę oszukane zrazy, ale w smaku wcale nie gorsze :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Kotlety tłuczemy na cienkie plastry i przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem, papryką ostrą. Odstawiamy na jakiś czas do lodówki.

  2. Ogórki, paprykę czerwoną i cebulę kroimy w słupki.

  3. Każdy kawałek mięsa smarujemy z jednej strony musztardą i układamy po kilka słupków warzyw (tak żeby zgrabnie zwinąć w roladki). Każdą roladkę spięłam wykałaczką. Obtaczamy w mące i podsmażamy z każdej strony na patelni.

  4. Do gotującego się bulionu przekładamy zrazy i dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz cały oraz marchew pokrojoną w ćwiartki.

  5. Na patelni po zrazach podsmażamy cebulę i dodajemy razem z koncentratem, do sosu. Dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa.

Składniki
Składniki