Zraziki z warzywami w galarecie

Zraziki z warzywami w galarecie
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Smaczne i aromatyczne zraziki na obiad.

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Czerstwą bułkę namoczyć w mleku, następnie dobrze odcisnąć i wyrobić z mielonym mięsem i żółtkiem. Przyprawić do smaku, jeszcze raz dobrze wyrobić i z masy uformować małe klopsiki. Warzywa ugotować w osolonej wodzie, wyjąć na talerz.

  2. Na wywarze ugotować klopsiki, gotować około 10 minut.
    Następnie wyjąć klopsiki, a do wywaru dodać żelatynę i zagotować. Na ozdobnych półmiskach ułożyć ugotowane i pokrojone warzywa z pulpecikami, zalać wywarem z żelatyną, posypać natką pietruszki, po ostudzeniu ozdobić majonezem

Komentarze do przepisu (1)

Jagoda50 18 lipca 2016
MYslę,że te zraziki w galarecie bardziej nadaja sie na przekąskę lub na kolacje niz na obiad.
Składniki