Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i aromatyczne zraziki na obiad.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1812
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1812
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Wykonanie: Czerstwą bułkę namoczyć w mleku, następnie dobrze odcisnąć i wyrobić z mielonym mięsem i żółtkiem. Przyprawić do smaku, jeszcze raz dobrze wyrobić i z masy uformować małe klopsiki. Warzywa ugotować w osolonej wodzie, wyjąć na talerz.
Na wywarze ugotować klopsiki, gotować około 10 minut. Następnie wyjąć klopsiki, a do wywaru dodać żelatynę i zagotować. Na ozdobnych półmiskach ułożyć ugotowane i pokrojone warzywa z pulpecikami, zalać wywarem z żelatyną, posypać natką pietruszki, po ostudzeniu ozdobić majonezem