Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zraziki wołowe nadziane twarożkiem"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 19
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 69
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 232
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8949
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 19
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 69
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 232
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8949
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 120 minut
Plastry wołowiny rozbić. Posypać solą i pieprzem. Twarożek wymieszać z kwaś ną śmietaną. Dymki pokroić w cienkie plasterki. Paprykę pokroić w kostkę. Każdy plaster mięsa posmarować 1-2 łyżkami masy serowej. Posypać dymkami i papryką. Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami lub obwiązać nicią.
Na patelni rozgrzać olej. Kłaść roladki, smażyć 10 minut. Podlać je bulionem i śmietaną kremówką. Gdy całość zawrze, zmniejszyć płomień i dusić 75-90 minut. Roladki wyjąć z sosu, trzymać w cieple. Sos gotować jeszcze 10 minut. Pozostałą masę serową, resztę papryki i dymek włożyć do sosu. Sos doprawić do smaku.
Roladki ułożyć na talerzach. Polać sosem. Udekorować majerankiem. Podawać np. z krokietami ziemniaczanymi.Źródło: Życie na gorąco