Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zraziki w boczku"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 318
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5024
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 318
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5024
Składniki
Comber z sarniny (ew. polędwiczki wieprzowe) opłucz, wytrzyj do sucha, potnij na 12 grubych plasterków. Każdy lekko spłaszcz dłonią. Plasterki boczku przetnij wzdłuż na pół. Medaliony ciasno owiń paskami boczku.
Na patelni rozgrzej smalec. Włóż medaliony i smaż na rumiano po 4–5 minut z każdej strony. Zdejmij z patelni. Oprósz solą oraz pieprzem. Trzymaj w cieple, aby nie wystygły. Tymianek opłucz, osusz, posiekaj.
Tłuszcz ze smażenia mięsa wymieszaj z bulionem oraz konfiturą z dzikiej róży. Zagotuj, zagęść mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną zimnej wody. Sos przypraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj tymianek i orzechy. Polej nim mięso. Gotowe medaliony podawaj z duszoną modrą kapustą oraz zrumienionymi na maśle kopytkami.
ok. 35 minut, 1 porcja ok. 420 kcalŹródło: Tina