Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy, pikantny i aromatyczny sos idealnie komponuje się z kurczakiem i ryżem
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 302
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 119
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 810
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 945
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 302
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 119
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 810
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 945
Składniki
Mięso kurczaka kroimy w cienkie plastry, przyprawiamy solą, pieprzem i odstawiamy. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Dodajemy pastę curry i smażymy do momentu, aż zacznie pachnieć. Wlewamy mleczko kokosowe i dokładnie mieszamy z pastą. Następnie dodajemy startą skórkę z limonki i gotujemy około 5 minut. Dodajemy pokrojoną czerwoną paprykę, papryczkę chilli i podgotowujemy chwilę. Wrzucamy pokrojone mięso i gotujemy do momentu, aż kawałki kurczaka zrobią się białe. Doprawiamy sosem rybnym i brązowym cukrem.
Podajemy z ugotowanym według przepisu na opakowaniu ryżem.