Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki tygrysie w aromatycznym kokosowym sosie curry
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 197
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 197
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, imbir w cienkie plasterki, trawę cytrynową lekko naciąć wzdłuż. Wrzucić wszystko do garnka na rozgrzany olej kokosowy.
Kolby kukurydzy pokroić na kawałki, wrzucić do garnka, smażyć razem aż warzywa lekko zmiękną.
Do warzyw dodać łyżkę pasty curry, wymieszać. Wlać mleko kokosowe. Groszek cukrowy i kapustę pak choi z grubsza pokroić, wrzucić do garnka.
Do sosu dodać krewetki, gotować kolejne 2-3 minuty. Na koniec curry doprawić do smaku sokiem z limonki, solą i szczptą cukru palmowego. Podawać z ryżem i posiekaną kolendrą.