Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żołądki w sosie cebulowym"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1176
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 124
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1176
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 124
Składniki
Żołądki sparz, oczyść, przekrój na pół. Cebule pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj.
Olej rozgrzej w rondlu. Włóż żołądki, smaż, aż odparują i się zrumienią. Dodaj cebule, zeszklij. Zalej przegotowaną wodą, dodaj przyprawy i czosnek.
Duś do miękkości, podlewając gorącą wodą. Sos odparuj, by nie był zbyt gęsty. Przypraw solą i pieprzem.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie