Żołądki Mamuko

Żołądki Mamuko
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Danie jest bardzo pyszne, podane z ryżem, nie tylko można podać na obiad, ale również na uroczystą kolację.

Składniki

  • 1 kg żołądków z indyka
  • Opakowanie mrożonki warzyw chińskich
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • Opakowanie Fix do potraw chińskich
  • Olej do smażenia
  • Sól

Przygotowanie

  1. 1. Żołądki czyścimy i kroimy w plasterki, zalewamy wodą, solimy i gotujemy około godziny
    2. Warzywa chińskie prużymy na rozgrzanym oleju, solimy, wlewamy sos sojowy i podlewamy szklanką wody

  2. 3. Żołądki po ugotowaniu odlewamy z wody i łączymy z warzywami
    4. Wsypujemy fix do potraw chińskich i chwilę gotujemy

  3. 5. Podajemy z ryżem
    6. Smacznego

Komentarze do przepisu (3)

Docherro 4 dni temu
Bardzo lubię podroby,muszę zrobić wg.Twojego pomysłu:)
KulinarnaChwila 4 dni temu
Polecam ja również lubię szczególnie żołądki :)
fafiatko 3 dni temu
Pyszności ze świetnymi dodatkami!
Składniki
  • 1 kg żołądków z indyka
  • Opakowanie mrożonki warzyw chińskich
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • Opakowanie Fix do potraw chińskich
  • Olej do smażenia
  • Sól
Składniki