Żołądki gotowane.

Żołądki gotowane.
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: balbinka568
Jak u mamy.

Składniki

  • - Żołądki - 0,5 kg
  • - Włoszczyzna - 150 g
  • - Masło - 40 g
  • - Mąka - 40 g
  • - Wywar - 1 l
  • - Śmietana - 0,5 szklanki

Przygotowanie

  1. Żołądki umyć, włożyć do wrzącej osolonej wody, gotować około 40 minut.
    Dodać włoszczyznę i razem gotować przez 20-30 minut.
    Miękkie żołądki wyjąć i pokroić w podłużne paski.
    Zrobić zasmażkę z masła i mąki, rozprowadzić wywarem i śmietaną.
    Dodać przyprawy i żołądki.
    Smacznego.

Składniki
  • - Żołądki - 0,5 kg
  • - Włoszczyzna - 150 g
  • - Masło - 40 g
  • - Mąka - 40 g
  • - Wywar - 1 l
  • - Śmietana - 0,5 szklanki
Składniki