Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie podroby? - To idealna tania i smaczna propozycja na różne okazje - jako samodzielne danie z pieczywem, do ziemniaków, klusek śląskich, kopytek, ryżu, kaszy i ulubionej surówki
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 88
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1023
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 88
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1023
Składniki
1. Żołądki drobiowe gotować do oczekiwanej miękkości ok. 1 - 1,5 h w lekko osolonej wodzie. 2. Na maśle klarowanym przysmażyć cebulę na złoty kolor. 3. Dodać mrożony szpinak i dusić do odparowania nadmiaru wody. 4. Wlać śmietankę, doprawić solą, pieprzem, maggi lub sosem sojowym do uzyskania gęstej konsystencji płynu. 5. Po wyłączeniu źródła ciepła dodać zmiażdżony czosnek i wymieszać. 6. Ugotowane żołądki odcedzić i dodać do przygotowanego sosu szpinakowego- wymieszać i odczekać ok. 15 min., by smaki się przegryzły. Podawać z ulubionymi dodatkami. SMACZNIE POLECAM!