Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zmiksowane krewetki"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7977
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 175
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 393
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7977
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 175
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 393
Składniki
Dymkę, czosnek i papryczkę chili pokrój w cienkie plasterki. Krewetki włóż do miksera, dodaj cukier, mąkę, sos rybny i zmiskuj. Pastę przełóż do misy, dodaj jajko i warzywa, wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na około 30 minut. Z masy krewetkowej uformuj małe wałeczki, przekłuj je trawą cytrynową i ostrożnie je do niej dociśnij.
Rozłóż szaszłyki na blasze, skrop olejem i piecz w piekarniku, aż będą upieczone w środku. Z sałaty rzymskiej, pokrojonych pomidorków i ogórka przygotuj sałatkę. Warzywa wymieszaj z sokiem z limonki, solą oraz pieprzem. Szaszłyki podawaj rozłożone na sałatce.
Można je podawać z sosem rybnym, kolendrą, słodkim sosem chili i kawałkami limonki.Źródło: Na żywo