Złote paluszki rybne z fileta mintaja, ziemniaki, surówka.

Złote paluszki rybne z fileta mintaja, ziemniaki, surówka.
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Usmażone rybne paluszki w panierce, podane z ziemniakami i sałatką warzywną.

Składniki

  • panierowane paluszki rybne 14 szt.
  • ziemniaki 3 szt.
  • sałatka warzywna ze słoika
  • tłuszcz do smażenia
  • Sól

Przygotowanie

  1. Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. W między czasie na gorącej patelni z olejem smażymy paluszki rybne.

  2. Ugotowane ziemniaki odlewamy z wody, odparowujemy i tłuczemy. Nakładamy ziemniaki na talerze, sałatkę i usmażone paluszki rybne.

  3. Smacznego!!!

Składniki
  • panierowane paluszki rybne 14 szt.
  • ziemniaki 3 szt.
  • sałatka warzywna ze słoika
  • tłuszcz do smażenia
  • Sól
Składniki