Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapraszam na prostą i szybką w przygotowaniu rybkę, ale za to bardzo wyrazistą i aromatyczną. Propozycja idealna dla osób zapracowanych, którzy nie mają zbyt wiele czasu na przygotowanie obiadu, a chcą zjeść smacznie i zdrowo :)
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 929
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 38
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 87
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 64
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 929
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 38
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 87
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 64
Składniki
Filet z łososia pozbawiamy skóry i dzielimy go na mniejsze kawałki. Oliwę łączymy z sokiem z cytryny, dodajemy szczyptę kurkumy oraz cukier i dokładnie mieszamy. Powstałą marynatą nacieramy kawałki ryby, oprószamy je z obu stron solą, grubo mielonym pieprzem oraz startą skórką cytrynową, a następnie odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Ryby smażymy na maśle klarowanym przez około 2 minuty z każdej strony. Życzę smacznego! :)