Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-05-2017
Moja propozycja na dziś to pikantne i soczyste udka z kurczaka otulone złocistą i chrupiącą skórką o lekko słodkiej nucie. Udka możemy przygotować w piekarniku, a także na grillu, co będzie idealnym rozwiązaniem na wspólnie spędzany czas podczas weekendu majowego.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 831
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 95
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9227
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 831
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 95
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9227
Składniki
Olej rzepakowy i miód łączymy dla uzyskania jednolitej konsystencji, dodajemy papryki oraz pozostałe przyprawy (ilość wedle upodobań smakowych). Powstałą marynatą nacieramy udka z kurczaka, układamy w naczyniu żaroodpornym i odstawiamy je do marynowania (najlepiej na całą noc).
Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy je około 40 - 45 minut, a następnie zostawiamy w nagrzanym piekarniku, aby skórka się mocniej przyrumieniła (jeśli lubimy mniej przypieczone udka, wyciągnijmy je wcześniej). Udka możemy także przygotować na grillu. Gotowe udka podałam z ziemniaczkami oraz surówką z pora. Życzę smacznego! :)