Złociste paluszki z pstrąga łososiowego

Złociste paluszki z pstrąga łososiowego
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Futka
Propozycja na smakowite, delikatne i soczyste w środku paluszki rybne, otulone chrupiącą i aromatyczną panierką. Paluszki są proste i szybkie w przygotowaniu i będą świetnym pomysłem na obiad dla wszystkich małych smakoszy ryb :)

Składniki

  • filet z pstrąga łososiowego
  • 1 jajko
  • mąka
  • bułka tarta
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego
  • pieprz grubo mielony
  • sól do smaku
  • olej rzepakowy (do smażenia)

Przygotowanie

  1. Pstrąga pozbawiamy skóry i dzielimy go na równe paluszki, które oprószamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.

  2. Bułkę tartą mieszamy z kurkumą i czosnkiem granulowanym, a następnie panierujemy kawałki pstrąga kolejno w mące, jajku i bułce tartej z przyprawami.

  3. Paluszki w panierce smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju rzepakowym na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Życzę smacznego! :)

Komentarze do przepisu (2)

GREGORHSPEED 19 listopada 2015
Pycha <3
Futka 20 listopada 2015
:*
Składniki
  • filet z pstrąga łososiowego
  • 1 jajko
  • mąka
  • bułka tarta
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego
  • pieprz grubo mielony
  • sól do smaku
  • olej rzepakowy (do smażenia)
Składniki