Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Składniki
Schab kroimy na sześć kotletów, rozbijamy tłuczkiem, lekko solimy. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Gdy ziemniaki nieco przestygną, obieramy je i kroimy w grubsze plasterki.
Roztrzepane jajka mieszamy z mąką i siekanymi ziołami, doprawiamy solą i pieprzem. Schab panierujemy w cieście ziołowym i smażymy z obydwu stron na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Ziemniaki lekko podsmażamy na maśle. Kotlety podajemy z odsmażonymi ziemniakami, udekorowane ziołami.
Czas przygotowania: 45 minut. Cena jednej porcji około 4,50 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 440 kcal Białko 19 g/ Tłuszcz 26 g/Węglowodany 17 gŹródło: Rewia