Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziołowe gazpacho"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 92
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 92
Składniki
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i bardzo drobno pokrój.
Paprykę owiń w folię aluminiową i piecz przez 40 minut w piekarniku w temp. 180°C. Następnie obierz ją ze skórki i pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.
1/5 warzyw (poza czosnkiem) odłóż do miseczki i delikatnie podsyp solą.
Pozostałe warzywa dokładnie zmiksuj w blenderze razem z octem, oliwą z oliwek i czosnkiem. Pod koniec miksowania dodaj sok pomidorowy albo warzywny.
Mus delikatnie wymieszaj z odłożonymi warzywami, dopraw do smaku solą i pieprzem, następnie schłódź w lodówce. Udekoruj wierzch świeżą bazylią oraz natką pietruszki.
Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 240. Stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax