Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziołowa rolada ze świeżego boczku"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 39
Składniki
110 min • Porcja 540 kcal • Koszt porcji 80 gr • Przepis na 15-20 porcji
Boczek myję, osuszam. Cały płat nakłuwam ostrym nożem, solidnie oprószam ziołami i przyprawami (pieprz rozcieram w moździerzu, dzięki temu zyskuje intensywny aromat).
Mięso smaruję musztardą, cebulę obieram, kroję w piórka i rozkładam ją na boczku. Całość roluję, ściskam sznurkiem bawełnianym, wierzch oprószam ziołami i solą. Roladę wkładam do naczynia żaroodpornego i wstawiam do lodówki na 12 godz.
Wlewam do naczynia z roladą 100 ml wody, piekę ją ok. 1 i 1/2 godz. w temp. 180°C.Źródło: Kobieta i życie