Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziołowa pieczeń z karkówki"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 616
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 167
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 240
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 129
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 616
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 167
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 240
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 129
Składniki
Mięso oczyścić, umyć i dobrze osuszyć. W moździerzu utrzeć sól, majeranek, cząber, ziarna pieprzu i jałowca. Dodać obrany i rozgnieciony czosnek i oliwę – utrzeć razem na pastę. Przygotowaną marynatą natrzeć mięso, schować do lodówki na 1 dzień.
Następnego dnia mięso ponakłuwać (lub krótko obgotować). Smażyć na grillu około 60 minut. W trakcie obracać i ponownie nakłuwać. Karkówkę podawać ze świeżymi sałatkami.
<strong>Superrada</strong>
Gdy czekamy, by mięso się upiekło, warto ugrillować kawałki warzyw (papryki, cukini i bakłażana) oraz przygotować jogurtowy sos z dodatkiem świeżego czosnku i ziół.Źródło: Twoje Imperium