Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziołowa łopatka"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27997
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 72
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 287
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27997
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 72
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 287
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna
Rabarbar oczyść, pokrój w kostkę. Do garnka wlej 200 ml wody, dodaj rabarbar, rodzynki, obrany czosnek i wszystkie przyprawy. Gotuj około 5 minut. Lekko ostudź, dodaj miód, wymieszaj.
Łopatkę opłucz, osusz. Włóż do miski, zalej marynatą (całe powinno być nią przykryte). Zakryj folią spożywczą, wstaw na 2 doby do lodówki. Co 12 godzin mięso przekręć. Piecz ok. półtorej godziny w 190°C, polewając marynatą.
Kto uwielbia rabarbar może dodatkowo zrobić sos: 4 laski rabarbaru pokrój. 2 łyżki cukru stop na patelni. Dodaj rabarbar i pół szklanki czerwonego wytrawnego wina, odparuj. Dodaj sos powstały podczas pieczenia mięsa i zagotuj. Jeśli trzeba, zagęść masłem.Źródło: Chwila dla Ciebie