Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziołowa Jagnięcina"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Składniki
Papryczkę drobno posiekaj, jeśli lubisz bardzo ostre dania zostaw nasionka, jeśli nie – usuń je wcześniej rozkrawając papryczkę wzdłuż.
Kotleciki umyj, osusz i delikatnie rozbij trzonkiem noża. Mięso oprósz solą i pieprzem. Wymieszaj w moździerzu zioła, papryczkę i 3 łyżki oleju. Natrzyj pastą przygotowane wcześniej mięso.
Odstaw kotleciki na 30 minut do lodówki. Na patelni rozgrzej olej. Smaż kotleciki po 2-3 minuty z każdej strony. Podawaj z sosem ziołowym od mięsa i z puree z ziemniaków lub tostami z masłem ziołowym.
Czas przygotowania: 60 minut 485 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień