Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ziemniaczki które zasmakowały mojej rodzince i mnie, ziemniaczki ugotowane w mundurkach z pysznym twarożkiem z selerem naciowym. Bardzo smaczne danie, pochodzące ze starego zeszytu mojej babci.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1737
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1737
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Składniki
Ziemniaczki dokładnie wyszoruj, ugotuj w mundurkach. Gotuj tak około 20 min. w dobrze osolonej wodzie. Twaróg włożyć do miski utrzeć z jogurtem i mlekiem dodać drobno pokrojony seler naciowy i cebule, oraz drobno posiekany koperek. Doprawić białym pieprzem i solą do smaku. Pomidory umyć, pokroić w plastry ( nie za grube ) drugą cebule również obrać, pokroić w plasterki. Ziemniaki po ugotowaniu odcedzić, przepłukać zimną wodą, obrać z łupinek, poukładać w koło talerza razem z pokrojonymi pomidorami, cebulą oraz twarożkiem. Udekorować listkami z selera naciowego oraz cebulą. Posypać posiekanym koperkiem. Smacznego.