Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój mąż, jak większość facetów, lubi przede wszystkim mięsko. Ale jak spróbował moich ziemniaczków z “zieleniną” stwierdził że to jedyna forma pod jaką może zjeść rukolę. I nawet mu bardzo smakuje :)
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 323
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 479
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 323
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 479
Składniki
Ziemniaczki myjemy i gotujemy w mundurkach. Odcedzamy,kroimy na pół (lub zostawiamy całe), posypujemy solą, pieprzem i kurkumą. Polewamy 50 ml oliwy, delikatnie mieszamy i pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Umytą i osuszoną rukolę miksujemy na gładko razem z pozostałą oliwą, płatkami migdałowymi i pokrojonym żółtym serem. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy z upieczonymi ziemniaczkami.