Ziemniaki z omastą i kefirem

Ziemniaki z omastą i kefirem
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
To nie jest tak, że lecimy za przepisem. To nasze smaki, które od czasu, do czasu staramy sobie przypomnieć. Dołączycie? Smakowo i zapachowo wróciliśmy do przeszłości <3 Piękne chwile <3

Składniki

  • 1 kg młodych ziemniaków
  • 150 g słoniny wędzonej (hiszpańskiej)
  • 1 l kefiru
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy, gotujemy we wrzątku do miękkości. Odcedzamy.
    Słoninę kroimy w kostkę, wytapiamy na rozgrzanej patelni. Następnie dodajemy ziemniaki, smażymy, do smaku doprawiamy solą i świeżo mielonym, czarnym pieprzem.
    Podajemy z ulubionym kefirem.

Komentarze do przepisu (16)

Bellapi 15 marca 2017
smalec jest ziemniaki są lecę po kefir i zajadam :P
bromal1 15 marca 2017
Czym się różni słonina wędzona hiszpańska od naszej i gdzie się ją kupuje?
Pobitegarybarbary 15 marca 2017
Najprostsze, najsmaczniejsze!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kg młodych ziemniaków
  • 150 g słoniny wędzonej (hiszpańskiej)
  • 1 l kefiru
  • sól, pieprz
Składniki