Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiecie co? Ostatnio tylko takie dania wciągamy. Szybkie, smaczne i syte. Do tego szklana zsiadłego mleka z regionalnej kuchni i wszystko brzmi rewelacyjnie. Nie aż tak, jak czytacie. Smakuje o wiele lepiej <3
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 43
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1631
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 43
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1631
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy na większe kawałki. Na rozgrzanym smalcu smażymy ziemniaki, na rumiano. Następnie dodajemy pokrojony w większą kostkę boczek. Dalej smażymy. Cebulę siekamy dodajemy do całości i dusimy pod przykryciem do jej miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy posiekanym koperkiem. I tutaj uwaga odnośnie boczku. Najpierw próbujemy danie, następnie doprawiamy solą. Boczek potrafi oddać wiele soli podczas smażenia, więc radzimy upewnić się.