Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaki pod zieloną pierzyną"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 838
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 168
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 90
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 838
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 168
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 90
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Ziemniaki wyszorować lub oskrobać, podgotować (ok. 15 minut) w osolonym wrzątku, odcedzić.
Natkę pietruszki umyć, oddzielić liście od łodyg, drobno je posiekać.
Czosnek obrać, rozetrzeć, wrzucić na dużą patelnię z rozgrzanym olejem (uważać, by się nie przypalił), dodać ziemniaki, oprószyć solą, pieprzem, przyprawą do ziemniaków (ok. 1 łyżeczka), posypać natką i parmezanem, dokładnie wymieszać, przykryć.
Gdy parmezan zacznie się rozpuszczać, danie zdjąć z ognia i roz łożyć na talerzach.
Z młodych ziemniaków nie musisz zdzierać dokładnie skórki. Poza tym podpieczona na patelni przyjemnie chrupie.
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium