Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie ziemniaki mogą być do obiadu, ale mogą też być samodzielnym daniem.
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 262
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 22
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 262
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 22
Składniki
Ziemniaki obrać. Umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym tak, żeby tylko porozsuwać plasterki. Masło rozpuścić w rondelku. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Smażyć na wolnym ogniu, żeby uwolnił się aromat. Dodać 2 łyżki mąki pszennej. Smażyć i mieszać. Dodać mleko i w dalszym ciągu mieszać, aż masa zgęstnieje. Dodać tymianek , gałkę muszkatołowa, czosnek kolorowy, świeżo mielony kolorowy pieprz i sól do smaku. Tak przygotowanym sosem polać ziemniaki. Posypać startym żółty serem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 60 min. Przed podaniem posypać koperkiem. Smacznego.