Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki pieczone faszerowane, wystarczy ugotować ziemniaki i zmieszać ze sobą kilka składników, zapiekanie trwa około 10 minut i pyszne łódeczki gotowe.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach. Ostudzić, przekroić na połowy i wydrążyć miąższ z środka pozostawiając nie cały centymetr i skórkę. Następnie wyłożyć ścianki wewnętrzne ziemniaka boczkiem na każdego ziemniak 2 plasterki. Następnie wsypujemy odrobinę startego sera żółtego, posiekany szczypiorek i posiekaną paprykę. Przyszedł czas na wlanie jajka do każdej łódeczki, po wierzchu posypujemy szczypiorkiem, papryką i serem. Łódeczki układamy na kratce od rusztu piekarnika i stabilizujemy opierając o kolejną łódeczkę aby się nie wywróciły. Pieczemy w piekarniku w 200 stopniach góra dół przez ok 10-15 minut. Po wyciągnięciu na każdą łódeczkę dodać odrobinę masła. Gotowe !!! Smacznego !!!